Mydło Leśne Kiwi Choinka

15,00 

W zestawie 2 choinki kotełkowe.

Nie wyobrażasz sobie świąt bez prawdziwej, naturalnej i pachnącej choinki? No to świetnie!

Wygląda jak kiwi pachnie lasem.

A do tego moc składników i peeling na dokładkę!

Skład vege-friendly!

 

Na stanie

Kategoria:

Opis

Nie wyobrażasz sobie świąt bez prawdziwej, naturalnej i pachnącej choinki? No to świetnie!

Nasza choinka spełnia te wszystkie te wymagania! Wykonana według receptury Leśnego Kiwi w modnym, świątecznym kształcie! A do tego możesz ją zawiesić na choince ponieważ wyposażyliśmy ją w praktyczny sznurek. Jedyny problem – zmieścisz pod nią mało prezentów.

Naszym Leśnym Kiwi raczej się nie pożywisz (nie polecamy jeść : )  jednak odżywisz swoje łapki dzięki bogatemu składowi!

Peeling z czarnuszki sprawi, że łapki będą gładsze, miau!

Zapach uzyskany dzięki naturalnemu olejkowi eterycznemu z jałowca.

Kolor nadaje trawa młodego jęczmienia oraz melisa.

W zestawie 2 choinki kotełkowe.

A co jeszcze w środku? Sprawdź poniżej!

 

Olej słonecznikowy

Zdecydowanie niedoceniony, powszechnie znany olej.
Właściwości zawdzięcza wysokiej zawartości kwasu linolowego który odgrywa znaczącą rolę w skórze.
Cera sucha – poprawia barierę lipidową (tłuszczową) naskórka, chroni przed transepidermalną utratą wody jak również wpływa korzystnie na metabolizm skóry – normalizuje go.
Cera tłusta – poprawia pracę gruczołów łojowych, odblokowuje pory oraz zmiejsza zaskórniki.
U osób z cerą trądzikową, można stwierdzić małą zawartość tego kwasu w sebum, co w efekcie blokuje pory i sprzyja tworzeniu się zaskórników i wyprysków.
Ponadto kwas ten stanowi budulec błon komórkowych.

Źródło: „Kwasy tłuszczowe w olejach roślinnych i ich znaczenie w kosmetyce” CHEMIK 2014, 68, 2, 103–110 Aleksandra Zielińska, Izabela Nowak – Wydział Chemii, Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu, Poznań

Masło Shea

Jest surowcem kosmetycznym o wielu cennych właściwościach m. in. stanowi naturalny filtr UV, działa przeciwzapalnie, antybakteryjnie, przeciwstarzeniowo, zmniejsza rozstępy. Jest to również wspaniały środek leczniczy, ponieważ przyśpiesza bliznowacenie ran i oparzeń, szybko się wchłania, odżywiając i regenerując skórę pozostawiając na niej ochronny płaszcz lipidowy. Poprawia elastyczność warstwy rogowej skóry, dzięki zawartym w nim substancjom chroniąc i wzmacniając cement międzykomórkowy. Zawarta w nim witamina A i E pomaga redukować zmarszczki wywołane m. in. przesuszeniem naskórka. Jest naturalnym, filtrem UV, zamyka szczeliny w strukturze włosa likwidując ich porowatość, pomaga w ich regeneracji, stosowany na końcówki włosów, chroni je przed przesuszeniem pod wpływem słońca i słonej wody. Łagodzi stany zapalne związane z osteoporozą.

Zawiera witaminę F, która przynosi ulgę zmęczonym, napiętym i bolącym mięśniom, powodując ich rozluźnienie.
Posiada właściwości przeciwzapalne i antybakteryjne. Zalecane jest również na: cellulit, rozstępy skórne, wysypkę na skórze, łuszczenie się skóry po opalaniu i poparzenia słoneczne, swędzenie skóry, ukąszenia owadów, odmrożenia, alergie skórne, trądzik, wypryski, opryszczkę, dermatozę. Poprawia kondycję w takich zaburzeniach jak:pęknięcia skóry np. na piętach czy łokciach, stwardnienia skórne, uszkodzenia skóry spowodowane wysoką temperaturą oraz radioterapią. Stosuje się je w leczeniu reumatyzmu.

Pomaga utrzymać wilgoć i zmniejszyć utratę wody tworząc barierę ochronną na powierzchni skóry, poprzez wiązanie wody (obniża współczynnik TEWL) zapobiegając przesuszeniu i łuszczeniu się skóry, zmniejsza plamy na skórze, nie pozostawia tłustej warstwy, długo pozostaje w głębszych warstwach skóry.

Źródło : Portal Biotechnologia.pl

Olej kokosowy

Zawarty w kosmetykach do skóry twarzy i całego ciała, bądź jako kosmetyk sam w sobie ma właściwości nawilżające i natłuszczające, więc świetnie sprawdza się w przypadku skóry suchej i odwodnionej, wykazuje działanie antybakteryjne, dzięki czemu mogą go stosować osoby z cerą trądzikową. Jest stosowany w kosmetykach przeznaczonych do skóry atopowej i dla osób zmagających się z łuszczycą. Łagodzi podrażnienia, zaczerwienienia, czy stany zapalne.

Źródło: Portal Medme.pl

Mleczan sodu

Jest to nie tylko regulator pH, ale naturalny składnik nawilżający (NMF), pozwalający na wiązanie wody w naskórku. Humektant ten, poprzez utrzymywanie odpowiedniego poziomu wilgoci, zapobiega wysuszaniu skóry. Jego działanie nawilżające jest silniejsze niż w przypadku gliceryny czy kwasu hialuronowego. Sodium Lactate zmiękcza warstwę rogową naskórka, a także złuszcza ten zrogowaciały, co sprawia, że idealnie nadaje się do skóry bardzo suchej.

Źródło: Portal Creaminalist.pl 

Trochę teorii o wpływie kwasów tłuszczowych na skórę: Tutaj

Wszystkie mydła tworzymy ręcznie dlatego może się zdarzyć, że kostki nie będą idealnie proste-taki ich urok!
Każde mydło jest unikalne i niepowtarzalne.

Dodatkowe informacje

Waga100 g

Skład

Skład: Olej kokosowy, olej słonecznikowy, masło shea, olej ryżowy, olej rycynowy, mleczan sodu, naturalny olejek eteryczny jałowcowy, peeling z nasion czarnuszki, melisa mielona, trawa młodego jęczmienia mielona

INCI: SODIUM COCOATE, SODIUM SUNFLOWERSEEDATE, SODIUM SHEA BUTTERATE, SODIUM SODIUM RICE BRANATE, SODIUM RICINOLEATE, SODIUM LACTATE, JUNIPERUS COMMUNIS FRUIT OIL, NIGELLA SATIVA SEED EXTRACT, HORDEUM VULGARE EXTRACT, MELISSA OFFICINALIS LEAF EXTRACT

Zapoznaj się przed użyciem

Pamiętaj, że do produkcji mydeł używamy Naturalnych Olejków Eterycznych, które u niektórych mogą powodować reakcje uczuleniową.
Jeśli podejrzewasz, że możesz mieć uczulenie na użyty olejek (patrz skład poszczególnych mydeł), przed użyciem mydła sprawdź jego działanie na małym fragmencie skóry. Jeśli zajdzie reakcja uczuleniowa, nie używaj mydła. Zamiast tego poinformuj nas o tym pisząc na adres mydlo@bialykotel.pl

 

 

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Tylko zalogowani klienci, którzy kupili ten produkt mogą napisać opinię.


Wieści od Kitku na Twojego maila!
Co słychać u Kitku? Bądź na bieżąco!
Szanujemy Twoją prywatność.